Skrivarverkstan Trubbel.net

gallery/verkstad

Om mig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under hela mitt liv har jag drömt om att kunna skriva en bok. Jag har gjort små försök. Men på klassiskt vis slitit ur pappret ur skrivmaskinen och slängt bort det. Jag har förvisso mitt första verk kvar, en 6-sidig bok om indianer och cowboys sparad. Den skriv jag när jag var sju år. Det är det enda litterära verk jag fått ur mig innan idag.

Jag heter Stefan Carlquist och är bosatt i Södertälje.

 

Mina berättelser bygger på mina egna erfarenheter och inspirationen kommer ur djupet av min fantasi. Jag förvärvsarbetar sedan 1979  och har jobbat på flera arbetsplatser. Stora som små och olika brancher. Den längsta anställningen varade i 36 år på lastbilsfabriken Scania. Sedan har jag varit aktiv i många föreningar där jag mött massor av intressanta människor med olika bakgrund och historia. Där och på de andra arbetsplatserna har jag skaffat mig massor av erfarenheter och berättelser. Mitt liv förändrades dramatiskt när jag var mitt uppe i ett svårt spelberoende. Människor runt omkring, familj och vänner, fick lida fruktansvärt och jag lät det gå så långt att jag begick brott för att kunna fortsätta spela. Det är något som jag alltid kommer att känna skam- och skuldkänslor inför.

 

När jag väl började skriva så märkte jag att det fanns massor av berättelser som ville ut genom mina fingrar. Jag har levt många år, så historier och minnen har lagrats på hög. En hög som jag lyckats att återkalla genom att jag levt på undantag och isolering under en längre tid. Inga störningsmoment som telefoner, datorer och annat som tillhör den vanliga vardagen för alla andra människor. Sinnena öppnades och hjärnan kunde arbeta analogt så att jag kom åt det lagrade områdena av minnen.

 

Jag har under samma tid passat på att utbilda mig för att utveckla min berättarförmåga. En gymnasieutbildning i skrivande (SVESKR0) 100 poäng där jag fick högsta betyg (A).

 

På den här hemsidan kommer jag att presentera mina alster. En del i sin helhet och några som projekt och smakprov på kommande publiceringar.

 

 

 

 

 

Stefan Carlquist

gallery/img_0243 (2)

"Jag har alltid velat använda min fantasi och

kreativitet till att skriva.

 

Nu har jag fått chansen"

"Jag har alltid velat använda min fantasi och

kreativitet till att skriva.

 

Nu har jag fått chansen"